Od 19. září 2017 propukne nový školní rok a spolu s ním nový cyklus celoročních kurzů. Jsou určeny pro začínající filmaře, pro zapálené cinefily, ale i pro širokou veřejnost. Každé úterý se můžete těšit na informace z oblasti filmové teorie i praxe přímo od profesionálních filmařů a pedagogů.

Kdy: Od 19. září 2017 od 15:30 do 17:30 hodin

Jak stvořit film 2017/2018

Kurz s názvem Jak stvořit film – je určen především studentům středních a vysokých škol se zájmem o filmovou tvorbu. Letošní ročník kurzu se zaměřením na hraný film. Zkrátka však nepřijdou ani zájemci o dokumentární a experimentální film, pro které budou v případě dostatečného zájmu otevřeny speciální workshopy. Zaměření kurzu na hraný film přichází z toho důvodu, že by výsledkem letošních dílen měl být povídkový film, složený ze studenty vytvořených kraťasů, kterému Free Cinema pomůže do širší distribuce.

 

 

JAK VIDĚT FILM?
studenti 500,- / pracující 1000,-
Kasárna Karlín
V přednáškovém cyklu Jak vidět film? jsou probírány kapitoly z dějin filmu. Každých 14 dní v úterý (v týdnu, kdy neprobíhá praktický kurz) se v Kasárnách Karlín posluchači setkávají jak s analýzou, tak významnými momenty nejen československé kinematografie. Kurz je vhodný pro všechny zájemce o filmovou tvorbu a filmová studia.

JAK STVOŘIT FILM?

Jak stvořit film 2017/2018

studenti 1500,- / pracující 3000,-
FAMU
(úvodní přednáška proběhne také v Kasárnách Karlín)
Kurz Jak stvořit film? je určen především studentům středních a vysokých škol se zájmem o filmovou tvorbu. Letošní ročník kurzu se zaměřením na hraný film. Zkrátka však nepřijdou ani zájemci o dokumentární a experimentální film, pro které budou v případě dostatečného zájmu otevřeny speciální workshopy. Zaměření kurzu na hraný film přichází z toho důvodu, že by výsledkem letošních dílen měl být povídkový film, složený ze studenty vytvořených kraťasů, kterému Free Cinema pomůže do širší distribuce.

JAK VYVOLAT FILM?
Cena kurzu 1300,-
Dílna SUBSTANDARD
Dílna SUBSTANDARD se zaměřuje na práci s černobílými úzkými filmovými formáty v šířce 8 mm. Práce s těmito formáty zvanými také substandardní je pozvánkou k seznámení s nejmenším a v současnosti pořád snadno dostupným filmovým formátem. Účastníci se naučí základní postupy práce od samotného natáčení s tímto materiálem přes vyvolávání po filmovou projekci. Dílna k filmu přistupuje jako k tvořivému médiu a artefaktu spíše než k záznamovému nosiči pro vyprávění.

Kde: FAMU, Smetanovo nábřeží 2, Praha 1

Více informací naleznete na www.freecinema.cz