Speciální degustační týden archívních víceletých a speciálně vyzrálých medovin z produkce českých, slovenských i zahraničních medovinařství. Těšit se můžete na celotýdenní ochutnávku mimořádně zajímavých medovin mnoho let vyzrálých, dozrávaných v dubových či přímo barikových sudech anebo medovinových speciálů.

Kdy: 11. červenec 2017 – 15. červenec 2017 od 14:00 do 20:00 hodin

Týden archivních medovin v Praze

Zavítejte na jedinečnou příležitost ochutnat nejlepší středoevropské medoviny. Tyto medoviny běžně nejsou v nabídce baru a nikdy jich tolik se současně nezařazuje do degustace.

V případě větší skupiny (min. 8 osob) je možné zajistit řízenou degustaci s obsáhlejším výkladem.

Medovina byla nejstarším alkoholickým nápojem na našem území, dokonce před tisícovkou let se České země proslavily jako významný exportér medoviny. Posledních 15 let se začíná renesance medoviny, která je vyráběna nejmodernějšími postupy a technologiemi, ale se zachováním tradičních surovin a šetrností a úctě k medu. Medovina je rozmanitá a lahodná.

Základními složkami medoviny jsou med a voda. Vodu je ovšem možno nahradit ovocnou šťávou, dále je možno zvolit různé poměry v obou složkách a může se (během kvašení nebo dokvašování) ochutit různými druhy koření.

Týden archivních medovin v Praze

Kde: Muzeum Medoviny, Na Zderaze 14, Praha 2

Vstupné

Cena degustace je za 195 Kč

Kapacita 15 lidí.

Více informací naleznete na www.muzeummedoviny.cz