Letní kino Karlín

Letní kino v prostorách pražských Kasáren Karlín přes léto promítá dvakrát týdně. Na programu jsou české kultovní filmy, ale také zahraniční klasiky, benefiční promítání nebo filmy uváděné ve spolupráci s Americkým centrem. Vstupenky zakoupíte na GoOut. V areálu Kasáren můžete využít i bar s posezením.

Kino žluté lázně

Promítání filmů pod širým nebem se koná i v areálu Žlutých lázní na břehu Vltavy. Harmonogram promítání je nepravidelný, v programu Žlutých lázní se totiž letní kino střídá s koncerty, divadelními představeními, pub quizy, speed datingem a dalšími akcemi. V programu kina najdete noviny jako Vyšehrad: Fylm nebo Po čem muži touží 2.

Ledárny Braník – gastrokino

Koncept fungující v Praze v Ledárnách Braník si říká „první pražské gastrokino“. Kromě filmového zážitku tak slibuje divákům i zážitek gastronomický. Původně Ledárny začínaly jako autokino, teď přes léto fungují jako kombinace autokina a klasického letního kina. Promítacími dny jsou zpravidla čtvrtky, pátky nebo soboty. Na programu stojí především filmové novinky a lístky můžete zakoupit přes Ticket portal.

Cross Clubu

U pražského Cross Clubu bude letos již tradičně promítat Letní kino před Crossem. Filmy poběží každou středu a zhlédnout tu můžete české novinky i starší filmové klasiky. No a když se po promítání přesunete do klubu, strávíte tu nejen pěkný večer, ale třeba i celou noc…

Brno – Špilberk

Budete-li hledat letní kino v Brně, vydejte se na Špilberk. Promítají tam několikrát týdně a na výběr je od českých novinek až po zahraniční animované filmy. Občas také zařazují „kino naslepo“, takže si můžete užít trochu napětí, když nevíte, na co jste vlastně do kina přišli. Kromě filmů to celé léto na Špilberku žije i koncerty.

Kino Brno Střed

V centru moravské metropole zve k návštěvě také letní kino Brno–střed. Promítají tu každý den a na programu mají převážně zahraniční filmy posledních let, sem tam proložené nějakou českou novinkou. Díky tomu, že část hlediště je zastřešená, nepřijdete o kino ani za deště.

Letní kino Ostrov v Havlíčkově Brodě

Když zavítáte na Vysočinu, nenechte si ujít letní kino Ostrov v Havlíčkově Brodě. Přes prázdniny promítají skoro každý den a program je plný českých novinek. Hrají zpravidla v pátek a v sobotu. Kromě letního kina pak Na Ostrově najdete i normální kino a také divadlo, kde se přes léto vystřídá spousta hostujících představení.

Kino Pardubice

Největší české letní kino s dlouhou historií najdeme v Pardubicích. Promítá se tu každý den a program je pestrý. Podle pořadatelů jsou filmy pečlivě vybírány tak, aby si každý divák odnesl co nejkomplexnější obraz o současné kinematografii. Vstupné je zdarma a snad i proto se pardubické kino těší takové oblibě.

Kino v Háječku

V českobudějovickém Háječku je také letní kino se zajímavým programem. Hrají několikrát týdně, a to zpravidla filmové novinky, ale program zpestřují tematické večery, kdy dostanou prostor např. retro klasiky. Kromě kina si můžete v Háječku užít i koncerty a divadelní přestavení.

Kino v Berouně

Čilý provoz letního kina mají i v Berouně. Filmy se tu promítají každý den a program je sestaven hlavně ze současných filmových novinek. Některé filmy se za léto promítají vícekrát – pokud tedy např. Prezidentku nebo Hádkovi nestihnete napoprvé, budete mít ještě další šanci.

Plzeň – zámecký park v Křimicích

Na okraji Plzně mají letní kino v zámeckém parku v Křimicích. V rámci akce Křimické kulturní léto tu během července promítají spoustu nových českých filmů, kromě toho se v areálu konají přes léto různé kulturní i sportovní akce.

Letní kino Teplice

Letní kino Teplice nabízí na letní měsíce také širokou nabídku filmů. Promítají téměř každý den a kombinují nové české i zahraniční filmy s kultovními snímky, na své si tak přijde každý. Letní kino najdete na teplickém zámku.

A pokud ve vaší obci žádné letní kino letos není, koukněte se, jestli k vám nejede Kinematograf bratří Čadíků! Jedná se o oblíbený projekt projekt s již pětadvacetiletou historií. Hned osm projekčních vozů vybavených projektory se na léto rozjíždí po celé republice a zastavuje v různých městech a obcích, kde potom několik dnů promítá především české filmy. Projekce probíhají pod širým nebem na veřejných prostranstvích, jako jsou například náměstí nebo louky.