Unikátní stavba – Stezky korunami stromů zve své návštěvníky a slibuje báječné výhledy do okolí, zábavu, poučení, adrenalinové a interaktivní prvky, tobogány a houpačky! Na to vše se můžete připravit, pokud si uděláte cestu na Lipno.

Dech beroucí 55 metrů vysoká stavba, která vyrůstá poblíž chaty Slaměnka nedaleko horní stanice lanovky Sněžník v nadmořské výšce 1 116 metrů je vůbec první atrakcí svého druhu v Česku. Na vrchol Stezky korunami stromů v oblacích se dostanete po dřevěných cestách, které se různě proplétají. Po té nejširší cestě se pohodlně vyjedete i s kočárky či invalidními vozíky.

Kdo má rád zábavu a dobrodružství, ten si užije odpočinkovou síť, průlez síťovým rukávem jednoho patra lávky do druhého nebo pobyt v hnízdě. Z vrcholku stezky se otevře výhled na Králičí Sněžník s údolím řeky Moravy, v dálce zahlédnete i hlavní hřeben Jeseníků nebo Krkonoš.

Pro ty odvážnější je tu připraven 101 metru dlouhý a částečně průhledný tobogán. Stezka vás nejenže bude jen bavit, ale i vzdělávat. Z informačních tabulí se dozvíte zajímavosti okolí, historii zdejšího údolí a informace o mracích jako meteorologickém jevu.

Jaká jsou hlavní lákadla Stezky korunami stromů na Lipně?

Rozhodně skvělé výhledy na Šumavu a na Lipenské jezero, a pokud počasí dovoluje, tak i na vzdálené vrcholky rakouských Alp. Didaktické interaktivní zastávky, adrenalinové prvky pro děti a 52 metrů dlouhý tobogán s převýšením 24 metrů, kterým se můžete z výšek vrátit zpět na pevnou zem a díky točitému schodišti ho využít tolikrát, kolikrát se vám zachce. A také točivé chodníky bez schodů a náročných stoupání s celkovou délkou 675 metrů, které vás dovedou až do výšky 40 metrů a bez problémů je zvládají i vozíčkáři a rodiny s kočárky.

Ke stezce, která je součástí Active Park Lipno, se dostanete samozřejmě pěšky nebo na kole, ale můžete využít také lanovku nebo speciální autobus( dospělý 110 Kč, zlevněné 85 Kč, rodinné 270 Kč, skupiny nad 15 osob – základní 90 Kč, zlevněná 70 Kč ). V hlavní sezóně si cestou dolů můžete zpestřit jízdou na terénní koloběžce, kterou si nahoře půjčíte a dole vrátíte.

Vstupné

200 Kč … Dospělý

160 Kč… Zlevněné vstupné

550 Kč … Rodinné vstupné ( 130 Kč každé další dětí do 14 let )

Skupiny nad 15 osob (cena za osobu)

160 Kč … skupina základní

130 Kč … Skupina zlevněná

40 Kč … Průvodce

50 Kč … Tobogán (od 6 let)

Otevírací doba

10:00 – 16:00 hodin … Leden, Únor, Březen

10:00 – 18:00 hodin … Duben, Květen

9:30 – 19:00 hodin … Červen, Červenec, Srpen, Září

10:00 – 18:00 hodin … Říjen

10:00 – 16:00 hodin … Listopad, Prosinec

Otevřeno denně kromě 24. 12.

Web: www.stezkakorunamistromu.cz