Máte rádi středověk? Krčma Dětenice nabízí všem návštěvníkům naprosto ojedinělý zážitek – přenesete do období středověku se vším, co k němu patří. Zároveň se připravte na poněkud drsnou staročeskou mluvu a středověké zvyky a prostředí.

Krčma Dětenice

Středověké speciality se připravují na otevřeném ohni, jí se rukama, obslouží vás personál v dobových kostýmech. Můžete zde také ochutnat Dětenické černé a světlé pivo, které se vyrábí podle unikátního receptu z 18. století. Kromě specialit středověké kuchyně je pro vás připraven i unikátní doprovodný program. Jeho součástí jsou tanečnice ladně se vlnící na stolech, fakír, žebráci, šermíři, trpaslíci, dobová hudba a mnoho dalšího.

Krčma Dětenice – ohňové show

Prohlídka zámeckého pivovaru dnes představuje dobové interiéry, sladovny, laboratoře a varny. Dále originální pivovarnické muzeum a unikátní výrobu piva z 18. století podle prastarého receptu z tradičních surovin, ale původním postupem – vařením na otevřeném ohni. První zmínka o vaření piva v Dětenicích pochází z roku 1307 za panování Beneše z Dětenic a Valdštejna, poté prošel dlouhou pivovarnou historií. Od roku 2000 byla obnovena tradiční výroba piva podle prastarého a zázračného receptu loupeživého rytíře Artura. Současní majitelé pivovar zrestaurovali do původního stavu. Dnes zde můžete obdivovat nádherné historické sklepy, včetně památného Starého sklepa právě se středověkou krčmou.

Pivovar

Rodinný zámecký hotel Rustikal v areálu Dětenic disponuje půjčovnou kol a tenisovými kurty. Toto místo je tak ideální pro dovolenou nebo víkendové pobyty s programem zaměřeným na turistiku, cyklistiku, návštěvy hradů a zámků v okolí. Otevřeno je denně a nově se můžete ubytovat i ve středověkém hotelu!

Středověký hotel

Barokní zámek se nachází přímo v areálu. Nabízí v rámci jednoho prohlídkového okruhu prohlídku např. ojedinělé sbírky zbraní Maltézských rytířů, sbírku loveckých trofejí nebo netradiční květinovou výzdobu interiérů.

Barokní zámek

Každý čtvrtek je pro vás připraven nový upírský program: Vyzbrojeni česnekem, krucifixem a s modlitbou na rtech přijďte nastavit krk krvelačné bestii, jenž se usídlila pod podlahou pivovarského sklepa (vždy od 19:00 – 20:00 hodin).

V úterý, ve středu, v pátek, v sobotu a v neděli probíhá program středověký (tanečnice, dobová kapela, vrhání noži, inkviziční proces, fakírské vystoupení aj.) od 19:00 – 22:00 hodin.

Otevírací doba ve Středověké krčmě

pondělí – sobota: 11:00 – 24:00 hodin včetně středověkého programu

neděle: 11:00 – 23:00 hodin včetně středověkého programu

Program začíná vždy v 19:00 hodin a vstupné je 155 Kč (na středověký program je nutná rezervace předem)

Po zavírací době v krčmě je možné navštívit bar ve středověkém hotelu, který je otevřen 24 hodin denně.

Více informací naleznete na www.krcmadetenice.cz