Čapí hnízdo je víceúčelový areál vhodný pro trávení volného času jednotlivců a rodin. Nachází se necelých 50 km jihovýchodně od Prahy, mezi Benešovem a Olbramovicemi.

Pobyt na farmě Čapí Hnízdo nabízí důvěrný kontakt s přírodou, který moderním lidem často chybí. Na farmě se chová mnoho druhů ušlechtilých plemen koní, skotu, ovcí a koz, ale také lamy nebo roztomilá králičí plemena. Pro návštěvníky a školní výlety je připravena průvodcovská služba, kterou zajišťuje Ekocentrum Čapí Hnízdo.

Areál Čapí Hnízdo

Areál Čapí Hnízdo je umístěn uprostřed přírody na území přírodního parku Džbány – Žebrák a zahrnuje dvě hotelové budovy, stodolu – kongresový sál, restauraci Lihovar, recepci, hospodářský objekt se stájemi, jízdárnu, pastviny, rybník Slavnič a golfovou akademii. Součástí areálu je také Naučná stezka procházející různými biotopy, expozicí hospodářských zvířat a volně žijících živočichů.

Čapí hnízdo nabízí pro ubytované hosty vyjížďky na koních, jezdecký výcvik v moderní jízdárně, jízdu v kočáře, návštěvu hospodářských objektů s domácími zvířaty, vyjížďky na lodičkách a rybaření na místním rybníce Slavnič. K odpočinku a relaxaci poslouží wellness centrum s bazénem, saunou, párou a whirpoolem. Aktivně odpočívat můžete při tenisu nebo ve fitness centru. Na farmě je také půjčovna kol, která vás vybaví na projížďku po místních cyklostezkách.

Jízdárna

Dominantou areálu a esteticky nejvýraznější stavbou farmy je jízdárna, která má symbolizovat čapí hnízdo. Pro podobu arény se architekti nechali inspirovat skutečným čapím hnízdem, jehož existence na komíně statku ovlivnila částečně i nákup nemovitosti investorem a následně se stala hlavním symbolem farmy.

Čapí Hnízdo

Na Čapím hnízdě je k dispozici nekuřácká restaurace Lihovar, která je široké veřejnosti otevřena celý týden od 11:00 do 17:00 hodin. Po 17 hodině je nutná rezervace 24 hodin předem. Gastronomický um šéfkuchaře spolu se širokou nabídkou vín z celého světa či vysoce kvalitních koňaků vás inspirují a osvěží vaše tělo i ducha.

Otevírací doba je od ledna do prosince. Více informací naleznete na www.capihnizdo.cz

Pohled na celý areál