Dne 10. – 12. března 2017 nabízí rodinný pivovar Chodovar milovníkům pivního moku, gastronomům a gurmánům relaxačně poznávací víkend.
Kdy: 10. březen 2017 – 12. březen 2017
V prostředí jednoho z nejstarších českých pivovarů se seznámíte s historií a současností piva, procesem klasického způsobu vaření piva a technologií pivovaru. Ochutnáte celou škálu klasických ležáků i speciálních piv nejen z Čech.
Pivovar Chodovar je pro svou jedinečnost a kvalitu produktu nositelem ochranné známky evropské unie »Chodské pivo®«.
Od 1. 5. 1992 je pivovar samostatným rodinným podnikem. Pivovar se jako jediný ze satelitů vyčlenil ze skupiny Plzeňského Prazdroje. Roční produkce se pohybuje na hranici 90 tisíc hektolitrů piva a stáčené minerální vody Il-Sano®. Humnová sladovna pivovaru produkuje 1 700 tun sladu ročně včetně speciálních sladů k vaření černého piva.
Překrásný historický areál pivovaru je zároveň vyhledávaným turistickým místem. Svým návštěvníkům nabízí atraktivní prostředí stylové Restaurace Ve Skále situované v části labyrintu pivovarských sklepů, malé pivovarské muzeum, wellness hotel U SLÁDKA*** s Originálními pivními lázněmi nebo restauraci a beerrarium v historické budově sladovny.
Na objekty pivovaru navazuje pivovarská zahrada se stylovým posezením pro 3 000 hostů. Zahrada je místem konání tradičních slavností piva a závodů Mistrovství světa v koulení pivních sudů.