Více než 25 vinařů především z Moravy, degustace růžových vín a klaretů, gastronomie snoubící se s růžovým vínem, bohatý doprovodný program. Takový bude třináctý ročník festivalu Růžový máj.
Vína se jako vždy budou degustovat výhradně z festivalových sklenic české výroby. Festival tak chce minimalizovat plastový odpad a je jasné, že ze skla chutná víno mnohem lépe. Degustační set, který zahrnuje 0,35l sklenici, degustační kartu s přehledem vinařů a dalšími informacemi a tužku, bude možné zakoupit v předprodeji nebo v den festivalu na pokladně za sto korun. Pokud ovšem návštěvník nechce degustovat víno, ale například pít jen nealko nebo si jen pochutnat ve stáncích s občerstvením, nic si kupovat nemusí, vstup na festival včetně kulturního programu je zdarma. Vedle stánků nabízejících růžová vína bude na místě několik stánků nabízejících gastronomii hodící se právě k růžovým vínům. Chybět tak nebudou například středomořské speciality, slovenské ručně dělané pagáčky, balkánská pljeskavica nebo burek, raclette, guacamole, francouzské sýry a klobásy a mnoho dalšího.