Místo konání: Brno, park na Kraví Hoře

Datum konání: pondělí 5.8. – neděle 11.8.2024

Čas konání: 14:00 – 23:30 hod.

Na Kraví hoře v Brně se toto léto koná fascinující Festival planet, kde Brněnská hvězdárna a planetárium prezentuje impozantní nafukovací modely vesmírných těles. Tyto desetimetrové modely, jako jsou Astrosféra, Terralón, Lunalón, Marsmeloun, Temnalón a Heliosféra, jsou vystaveny v parku za příznivého počasí. Festival probíhá ve dvou termínech: první od 8. do 14. července a druhý od 5. do 11. srpna, vždy od 14:00 do 23:30. Tyto modely poskytují unikátní zážitek, jak ze dne, tak z nočního prostředí s projekcemi polární záře a nočních světel na modelu Země.

Kromě těchto nafukovacích atrakcí hvězdárna nabízí i bohatý program v digitáriu s 2D a 3D projekcemi a letní kino s výběrem sci-fi filmů. Pro nejmenší návštěvníky je připraven pořad „Se zvířátky od vesmíru“ a pro starší diváky „Až na konec vesmíru“ a „Černé díry“. Milovníci hudby si mohou užít projekci „Pink Floyd’s The Dark Side of the Moon“, která se koná výjimečně ve večerních hodinách.

Tento festival je ideální příležitostí pro všechny věkové kategorie k prozkoumání vesmíru zábavným a interaktivním způsobem a určitě stojí za návštěvu, jestliže jste v Brně nebo plánujete návštěvu tohoto města během léta.