Místo konání: Znojmo, nádvoří Jihomoravskjého muzea

Datum konání: sobota 17.8.2024

Čas konání: 9:00 – 15:00 hod.

Exotická show pro chuťové pohárky, která se koná 17. 8. v Znojmě, nabídne jedinečnou příležitost ochutnat čerstvé a organické ovoce a další produkty přímo z Ugandy, Indonésie a Tanzánie. Ovoce, které se bude prodávat, pochází od drobných farmářů a je pěstováno bez chemických přípravků, v přirozených podmínkách a zraje na slunci. Díky rychlé letecké přepravě bude možné ochutnat ovoce, které bylo sklizeno pouhé čtyři dny před trhem.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý výběr exotických plodů jako manga, avokádo, marakuja, ananas, různé druhy banánů, jackfruit (největší ovoce světa), tamarillo, silný zázvor a léčivou kurkumu z Ugandy. Z Indonésie pak budou k dostání dračí ovoce, hadí ovoce, mangosteeny, rambutany a papáji. Dále bude k dispozici sušené ovoce, čaje, kávy, džemy, sirupy, superpotraviny jako baobab a moringa, africké čokolády a bambucká másla.

Na trzích bude také možné zakoupit africké oblečení a doplňky od Gambian style, přírodní bambucká másla od Nutt.cz a další produkty. Akce podporuje komunity v Ugandě a přispívá k jejich rozvoji.