Místo konání: Osoblaha, Areál kempu

Datum konání: sobota 7.9.2024

Čas konání: 11:00 – 20:00 hod.

Gastrofestival na Osoblažsku je každoroční oslavou místní kuchyně a přátelské atmosféry, který přináší to nejlepší z kulinářského umění regionu. V roce 2024 se koná již 13. ročník této akce v tradičním areálu kempu v Osoblaze. Hlavním bodem festivalu je soutěž 17 týmů o putovní pohár za nejlepší kulinářský výtvor Mikroregionu Osoblažsko, kde se i návštěvníci mohou zapojit a hlasovat pro svůj oblíbený pokrm, který získá diváckou cenu.

Akce je navržena jako zábava pro celou rodinu, s bohatým doprovodným programem, který zahrnuje vystoupení profesionálních barmanů, besedu se sládkem z krnovského pivovaru Nachmelená Opice, vystoupení kapely Hrnek a divadelní představení. Děti si přijdou na své při malování na obličej, vplétání barevných copánků, soutěžích, hrách, jízdách na koních, skákacích hradech a také při ochutnávání lahůdek jako jsou zmrzlina, cukrová vata či koláče.

Na festival se lze stylově dopravit parním vlakem SZD z Třemešné, který zajistí příjemný zážitek i při cestě na akci a zpět. Tento gastrofestival je příležitostí k vychutnání místních specialit, užití si zábavy a strávení příjemného dne s rodinou a přáteli.