Místo konání: Mikulov, zámek náměstí, amfiteátr

Datum konání: pátek 6.9. – neděle 8.9.2024

Čas konání: pátek   11:00 – 01:45 hod.

                     sobota 10:00 – 01:30 hod.

                     neděle 10:00 – 19:00 hod.

Pálavské vinobraní v Mikulově opět slibuje nezapomenutelný zážitek plný hudebních hvězd, skvělého moravského vína, bohatého folklóru a historických vystoupení. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program, který zahrnuje vše od rytířských soubojů a kejklířů až po krásné historické průvody a vystoupení krojovaných souborů.

Hlavním hrdinou tohoto festivalu je, jak jinak, víno. Návštěvníci si budou moci užít jeho bohatou nabídku v rámci prestižní Národní soutěže vín mikulovské vinařské podoblasti, která je spojena s veřejnou ochutnávkou stovek vzorků.

Pálavské vinobraní, které se tradičně koná druhý zářijový víkend, láká také na ohnivou pochodňovou show, průvod královské družiny, řemeslnou tržnici a pestrý hudební program. Vystoupí zde řada hvězd české i slovenské hudební scény, včetně Viktora Sheena, No Name, Jelena, Čechomoru, Kataríny Knechtové, Anny K, Slzy, Eddie Stoilowa, Botoxu, IMT Smile a mnoha dalších.

Během těchto tří dnů ožije Mikulov historickými průvody, centrum města se promění v tržnici plnou dobových řemesel, a na každém rohu budete moci ochutnat víno, burčák a gastronomické speciality. V rámci programu nebudou chybět ani cimbálové muziky, dechové kapely a vystoupení národopisných souborů na mikulovském náměstí i v Kapucínské uličce.

Zámek nabídne tradiční program s kejklíři, komedianty a rytířskými hrami. Děti se mohou těšit na pestrou nabídku her, pohádek, soutěží a atrakcí, které budou připraveny nejen na Kozím hrádku, ale i na dalších místech města.

Vrcholným momentem bude sobotní královský průvod Václava IV., který projde městem za doprovodu krojovaných souborů. Pálavské vinobraní je skvělou příležitostí pro celou rodinu užít si víkend plný tradic, zábavy a skvělého vína.