Místo konání: Velké Meziříčí, zámek

Datum konání: pátek 6.9. – neděle 8.9.2024

Čas konání: sobota 11:00 – 18:15 hod.

                     neděle 12:00 – 18:15 hod.

O víkendu se zámecký park promění v živoucí kulisu 17. století, kde budete mít jedinečnou příležitost nahlédnout do každodenního života tehdejších vojáků a měšťanů. V sobotu i v neděli vás přivítá autentické dobové ležení, kde si můžete prohlédnout, jak vypadala vojenská tábořiště v době třicetileté války. Budete mít možnost ochutnat dobové pokrmy, které se vařily před staletími, a zjistit, jak chutnala kuchyně 17. století.

Kromě kulinářských zážitků na vás čeká také strhující vojenská šarvátka, při které se předvedou mušketýři, pikenýři a dělostřelci. Přímo před vašima očima se odehraje napínavá bitva, která vás vtáhne do atmosféry dávných válek. Dým z mušket, rachot děl a svištění pik budou doprovázet dramatické scény, které přiblíží hrůzy i hrdinství vojenských střetů.

Zatímco v parku bude válečná vřava, na zámeckém nádvoří se bude odehrávat bohatý program pro celou rodinu. Vystoupení historických skupin, hudba, taneční vystoupení a další atrakce budou lákat malé i velké. Vrcholem programu bude příjezd samotného Albrechta z Valdštejna, jednoho z nejvýznamnějších vojevůdců třicetileté války. Tento dramatický okamžik vás přenese do časů, kdy Valdštejnova moc a vliv dosahovaly vrcholu.

Nenechte si ujít tento víkend plný historie, kde se zámecký park a nádvoří stanou dějištěm velkolepých událostí, které vás zavedou zpět v čase a umožní vám prožít atmosféru 17. století na vlastní kůži.