Místo konání: Praha, Břevnov, Venkovní areál kláštera

Datum konání: pátek 4.10. – neděle 6.10.2024

Čas konání: pátek odpoledne stánky a atrakce

                      sobota 12:00 – 22:00 hod. (program)

                      neděle 13:00 – 19:00 hod. (program)

29. Břevnovské posvícení, tradiční podzimní akce u Břevnovského kláštera v Praze, se koná od 4. do 6. října. Posvícení začíná v pátek odpoledne, kdy budou v provozu většina stánků a pouťových atrakcí, připravených nabídnout návštěvníkům nejen zábavu, ale i široký výběr občerstvení a výrobků.

V sobotu 5. října se posvícení rozjíždí na plné obrátky. Již od rána mohou návštěvníci navštívit stánky, kde na ně čekají gastronomické lahůdky jako pečená žebra, různé druhy sýrů, řeznické speciality, bramborové placky, burgery, šašlik, palačinky a další speciality. Kromě toho se můžou osvěžit nabídkou z minipivovarů, medovinou, vínem či burčákem, zatímco Břevnovský pivovar představí středověké vaření piva.

Pro milovníky historie a tradičních řemesel bude připravena staročeská vesnička, kde různí řemeslníci nejenže předvedou své umění, ale umožní i dětem zapojit se do řemeslných aktivit a vyzkoušet si výrobu různých předmětů.

Program na hlavním pódiu startuje jak v sobotu, tak v neděli po obědě a nabídne hudbu různých žánrů pro všechny věkové skupiny. Highlightem sobotního večera bude od 19:05 megaohňostroj, který rozzáří oblohu nad klášterem a přidá tak na magické atmosféře celého posvícení.