Místo konání: Bystřice, K Zájezdku

Datum konání: sobota 5.10.2024

Čas konání: 10:00 – 19:00 hod.

Zveme vás na vzrušující cestu časem na první ročník historické akce Bystřický Bohatýr! Toto jedinečné setkání proběhne pod širým nebem, kde se sejdou české skupiny zabývající se rekonstrukcí raného středověku, z období 8. až 12. století. Akce nabídne účastníkům nezapomenutelný zážitek, při kterém se setkají s fascinujícími postavami jako jsou severskí vikingové, bohatýrové z Kyjevské Rusi, nomádští Alanové, byzantští Varjagové či válečníci z Velkomoravské říše.

Návštěvníci se mohou těšit na působivé ukázky bojových umění, včetně turnajů jednotlivců a soubojů družin, které vyvrcholí velkolepou hlavní bitvou. Kromě toho bude možné sledovat lukostřelecké turnaje a další válečnické disciplíny. Pro ty, kteří hledají méně bojovou zábavu, nabídneme řadu workshopů, kde se budou moci dozvědět více o historickém řemeslu, kostýmech a zbroji té doby. Na historickém tržišti si pak bude možné prohlédnout a zakoupit různé historické repliky a suvenýry.

Pro rodiny s dětmi je připravena zvláštní dětská zóna, kde se konají bezpečné dětské bitvy a další zábavné aktivity, které jsou vhodné pro nejmenší. Tímto způsobem se i děti mohou aktivně zapojit a poznat historii hravou formou.

Celou akci pořádá pražská skupina Goryničové, kteří vyobrazují družinu slavného Sviatoslava I. Igoreviče, vládce Kyjevské Rusi. Přijďte se podívat na to, jak vypadala Evropa před více než tisíci lety a prožijte den plný dobrodružství a objevování!