Místo konání: Hrad Křivoklát

Datum konání: neděle 13.10.2024

Čas konání: 10:00 – 17:00 hod.

Obnovení myslivecké tradice na hradě Křivoklátě

Na historickém hradě Křivoklátě se bude konat slavnostní akce zaměřená na obnovu původních mysliveckých tradic, které byly spojeny s českými králi a knížaty, přičemž hrad sloužil jako centrum české myslivosti. Nádvoří hradu ožije různými mysliveckými činnostmi a ukázkami, které poskytnou návštěvníkům jedinečný pohled do historie i současnosti myslivecké kultury.

Program zahrnuje kynologické ukázky, kde budou předvedeny schopnosti loveckých psů, soutěže v vábení zvěře a průvod honem s komentovanými ukázkami. Nechybí ani trubačské vystoupení, při kterém se odehrají soutěže a návštěvníci se mohou těšit na melodické zvuky mysliveckých rohů. Součástí bude i výstava fotografií z myslivecké historie a programy lesní pedagogiky pro děti a dospělé.

Návštěvníci si také budou moci pochutnat na specialitách zvěřinové kuchyně a prohlížet hrad, který bude pro veřejnost otevřen po celý den. Akce je skvělou příležitostí pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o myslivecké kultuře a zároveň prožít působivý den v historickém prostředí jednoho z nejvýznamnějších českých hradů.

Program akce:

10:00 Zahájení slavností
10:30 – 13:00 Trubačská soutěž
13:00 – 16:30 Ukázka vábení, komentovaný průvod honem, kynologie
16:30 Vyhlášení výsledků trubačské soutěže
17:00 Závěr a rozloučení