Při letošních třídenních trzích se ve více než 120 stáncích představí řada prodejců tradičních českých výrobků a desítky řemeslníků s originálním zbožím, někteří i s předváděním svého řemesla u stánku nebo s dětskou dílničkou, např. sklářská dílna, řezbář, košíkář, ruční tkaní a předení.

Kdy: 12. říjen 2017 – 14. říjen 2017

Podzimní švestkové trhy v Českých Budějovicích

Na své si přijdou i milovníci švestkových knedlíků a koláčů, které na trhu mohou ochutnat a připomenout si tak tradiční českou pochoutku. Chybět ale nebudou ani stánky s vínem, burčákem či medovinou, horkou čokoládou, karamelem, domácími uzeninami a sýry, v novém se představí i orientální šestimetrová čajovna s posezením a komentovanými rituály. Milovníci kávy mohou ohodnotit tu nejlepší pražírnu, kterých bude proti minulým trhům hned několik. Ve stáncích s občerstvením najdete zabijačkové a grilované speciality, staročeská či vegetariánská jídla.

Podzimní švestkové trhy v Českých Budějovicích

Rodiče svým potomkům mohou dopřát jízdu na dětském dřevěném kolotoči na kliku. Odvážnější děti asi vyzkoušejí přesnost v dobové střelnici nebo střelbu s kuší na terč. Dětský program obohatí v pátek 9 do 17 hodin velké nafukovací Hopsárium-dráha se šlapacími auty, kde se mohou zdarma svézt nejen děti, ale i jejich rodiče.

Kde: náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice

Vstupné je zdarma.

Více informací naleznete na www.inbudejovice.cz