Průvod Tří králů vyjde na velbloudech od kostela sv. Tomáše na Malé Straně a půjde přes Karlův most na Staroměstské náměstí. Zavítejte na tuto zajímavou událost, kde na vás čeká bohatý program!

Kdy: 5. leden 2018 od 14:00 do 17:00 hodin

Průvod Tří králů v Praze 2018

Praze Tři králové nesmí chybět – tradiční průvod se koná už po 24. Putování Tří králů k živému Betlému je cestou hvězdy, která přivedla Tři krále k narozenému dítěti, Božímu Synu.

Program na podiu na Staroměstském náměstí – Tři králové se pokloní malému Ježíškovi, kterému předají své dary: zlato, kadidlo a myrhu. Poté přečte král Kašpar tříkrálové poselství dětem a všem obyvatelům Prahy i celé země. Nakonec Tři králové se svatou Rodinou i s malým Ježíškem předstoupí před všechny přítomné, aby se s nimi mohli pozdravit.

Průvod doprovázený bubeníky a trubači projde Mosteckou ulicí, Karlovým mostem, Karlovou ulicí, Seminářskou ulicí, Mariánským náměstím, Linhartskou ulicí, ulicí U Radnice, Malým náměstím, poté projde pod staroměstkým orlojem a zakončí na pódiu na Staroměstském náměstí, kde králové předají své dary nově narozenému Ježíškovi v živém Betlémě.

Průvod Tří králů v Praze 2018

Na Staroměstském náměstí bude od 16.30 hodin pokračovat hudební program ukončený Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby.

Stejně jako tři králové obdarovávají narozeného Ježíška, může i veřejnost přinášet dary dětem ze sociálně slabých rodin a z azylových domů. U pódia bude umístěn koš, do kterého mohou lidé dávat dětské knížky, hračky, hry či školní pomůcky.

Kde: Centrum Prahy, Staroměstské náměstí, Praha 1

Vstupné zdarma.

Více informací naleznete na www.praha.charita.cz