bylinky / víno / francouzská kuchyně / kváskový chléb
Výběr nejlepších receptur a podvečerní degustace s kmenovými lektory Otevřené zahrady. Rozhodli jsme se odtajnit recepty na netradiční pesta. Hanka vás naučí, jak zkrotit výraznou chuť brutnáku lékařského, vyzdvihnout chuť máty a jemně ji sladit s chutí dalších bylinek, sýrů a ořechů, abyste vytvořili jedinečné pesto, jehož chutí své hosty okouzlíte. Pod vedením šéfkuchaře Françoise Bouilleta se naučíte připravit varianty letních salátů a dvě různé zálivky. Francois pochází stejně tak jako jeho recepty z Frenche-Comté. S Helenou roztopíte pec na chleba a napečete kváskový chléb. Klid, nebudeme těsto míchat a čekat až vykyne, předem nám ho připraví božská pekařka Maryna. My se postaráme o pec a budeme degustovat výběr vín, která nám nejvíce chutnala na letních degustačních podvečerech Víno z blízka.
Budete pracovat ve třech skupinách a na všech stanovištích se prostřídáte. Až budeme mít vše napečeno, umícháno a uvařeno, sedneme si ke společné tabuli a společně si večer v zahradě vychutnáme.
Bližší informace a objednávka účasti – ZDE.