Bar Show je největší a nejlepší B2B obchodně edukační událost nejen v České republice, ale celé střední Evropě. Chystá se pestrý program, na pět desítek seminářů s experty z Česka a Evropy a ambasadory značek.
Kdy: 31. říjen 2017 – 1. listopad 2017 od 12:00 do 20:00 hodin
Po šesti letech konání Prague Bar Show na Novoměstské radnici se mění prostory. Sedmý ročník se bude konat v areálu Pragovky, bývalé tovární haly světoznámé firmy Praga v pražských Vysočanech. Výrazné rozšíření vystavovatelské plochy přispěje k většímu komfortu všech návštěvníků, vystavovatelů. Důležitá je i přehlednost a snadná orientace. Lokalita je snadno a rychle dostupná MHD, nabízí možnost parkování pro veřejnost a dostatečné zázemí pro vystavovatelské firmy.
Výrazné rozšíření vystavovatelských ploch přispěje k většímu komfortu všech návštěvníků, vystavovatelů a nabídne i možnost rozšířit program o další semináře a specializované zóny. Stejně jako v posledních dvou letech bude součástí Prague Bar Show Coffee Professionals Boutique. Nepůjde však pouze o minisemináře s kávovými odborníky, jak bylo doposud zvykem, ale o komplexní zónu, kde návštěvníci najdou na jednom místě všechny vystavovatele s kávou. Druhou novinkou pak bude Beer Experts Market, kde se představí tradiční pivovary i regionální minipivovary.
Program akce:
31. 10. & 1. 11. 2017, AREÁL PRAGOVKA, PRAHA
Letošní ročník se opět bude pyšnit zahraničními řečníky, kteří patří mezi špičku v oboru nápojové gastronomie a mixologie. Vystoupí například Steve Schneider ze singapurského Employees Only, který bude mít dva semináře. První na téma pohostinnosti, druhý se pak bude věnovat cestě, již je třeba urazit od barmana po majitele baru. Leonarda Leuciho, jednoho ze čtyř zakladatelů The Jerry Thomas Project, jste mohli vidět už loni, jeho seminář o vermutech patřil mezi ty nejvyhledávanější. Letos nás oslovil, zda by na Prague Bar Show mohl mít další přednášku, tentokrát na téma Myths legends and everything you have to know about the Martini Cocktail and his evolution. Dalšími řečníky budou Nikos Bakoulis z řeckého baru The Clumsies, Bar Shira z izraelského Imperial Craft Cocktail Baru, Zoltan Nagy z budapešťského The Boutiq Baru. Těšit se můžete i na Costase Raptise, aktuálního Metaxa Mastera, a jak ovlivňuje tvar sklenice vnímání vína popíše na speciální degustaci zástupce společnosti Riedel Kornel Dura. Tento seminář bude placený.
Kromě zahraničních hostů vystoupí i ti čeští. Zmínit můžeme Ondřeje Kobzu, designérku Lucii Koldovou, fotografa Františka Ortmanna či kouče Jaroslava Homolku. Součástí programu bude i zahájení pátého ročníku největší barmanské soutěže v České republice Diageo Reserve World Class a barmanská soutěž pod hlavičkou společnosti Rémy Cointreau a ginu The Botanist.
I letos pro vás proto máme novinku, kterou představuje Beer Experts Market. Podobně jako v případě Coffee Professionals Boutique půjde o samostatnou zónu, jež bude sdružovat pivní vystavovatele. Představí se mikro i minipivovary, ale také zástupci středních a velkých pivovarů. Degustace jednotlivých piv jsou samozřejmostí. Pivo a s ním související témata se promítnou i do programu seminářů, v Malém sále vás čeká seminář Adama Matušky či panelová diskuze s předními odborníky, v níž vystoupí například Libor Vávra (Staropramen), Jan Šuráň (prezident ČMSMP), Martina Šmírová (Aurosa), Adam Matuška (Pivovar Matuška) a další.
Kde: Kolbenova 923/34 A, Praha 9