Prague Restaurant Day je festivalem dobrého jídla a pití. Festival jednodenních nadšeneckých „amater“ restaurací nebo-li pop-upů v Praze.

Kdy: 18. listopad 2017 od 12:00 do 18:00 hodin

Prague Restaurant Day

Přijďte ochutnat poctivě připravená jídla tradiční i exotická, slaná i sladká. Na jednoduchý princip festivalu pop up restaurací přišla skupinka milovníků jídla v Helsinkách. V květnu 2011 se v rámci prvního Restaurant Day otevřelo na 40 restaurací po celém Finsku a tato událost se okamžitě setkala s velkou úspěšností a tento festival jídla a pití se rozšířil po celém světě. Dnes to vypadá tak, že během 24 hodin se otevře na tisíce dočasných restaurací, stánků, domovů od New Yorku po Tokio a nápadům se meze nekladou. Pokud je zrovna krásně, ideální je postavit stůl na trávník a improvizovaný stánek je hotov. Lidé se po celém světě účastní Restaurant Day jednak pro zábavu a požitek z nových chutí, ale i zkušenost a investici do budoucna…

Seznam zapojených míst 18.11.2017

Prague Restaurant Day

Mio Gusto (Bělohorská 41) 12:00 – 17:00
Ochutnejte náš pulled pork burger, vepřový bůček, peruánský kalamár nebo kukuřici z grilu. A jako dezert pak jablečný koláč.

Up to 10 pop-ups at one spot! (Slovenská 21) 10:00 – 18:00
Belgické vafle, japonské sladkosti, raw pokrmy… a mnoho dalšího

Secretingredient (Štefánikova 6) 10:30 – 16:00
Přijďte na perfektní brunch: domácí chléb, křupavé croissanty, domácí marmelády z Moravy, vejce Benedikt

#verunapekla (Slovenská 21) 10:00 – 15:00
Žijeme, abysme jedly… Takové jsme my. Dvě kamarádky, které už pár let obráží jeden foodfest za druhým a skoro stejně dlouho prohlašují, že „jednou tady taky budeme mít stánek“.. Tak jsme se konečně rozhoupaly a tady je naše menu:
Valašská kyselica s pikantní klobáskou, domácí chléb
Hummus z řepy a dýně se semínkovými krekry
Slaný koláč s batáty a kozím sýrem
Dýňový páj s javorovým přelivem a vlašskými ořechy
Borůvkové brownies s vanilkovým krémem
Tartaletky

Japonská Domácí Cukrárna (Slovenská 21) 10:00 – 14:00
Japonská domácí cukrárna nabídne menu zbarvené do podzimních odstínů s příchutí jedlých kaštanů, ořechů, japonského citrusu yuzu, plodů tomelu a to vše bude zabalené v červeném javorovém listí.

Family coffee & bistro (Ke Stírce 15) 10:00 – 19:00

Více informací naleznete na www.restaurantday.org