Plavecký bazén na Tržním náměstí v Liberci byl otevřen v roce 1985. Původně ryze sportovní zařízení je cíleně přetvářeno na rekreačně-relaxační areál, který dnes poskytuje veškeré služby spojené s provozem plaveckého bazénu. Mimo sportovního vyžití při plavání poskytuje široký prostor pro aktivní formy odpočinku.

V „mokré zóně“ najdete mimo závodního 50 m bazénu s osmi dráhami i skokanskou sekcí s prknem 1 a 3m a skokanskou věží 5m. Ta není z důvodu bezpečnosti plavců  „běžně“ otevřená. Po dohodě s plavčíkem, při relativně nízké návštěvnosti, Vám prkna jeden a tři metry rádi otevřou. Pětimetrovou věž, ale pouze před koncem provozu. Na tréninky je možné celý skokanský areál, za úplatu, rezervovat.

Teplota vody  „velkého“ bazénu se pohybuje mezi příjemnými 25.5 až 26,5 stupni, a hloubkou vody  od 1.35m do 3.80m. Je zde i dětský výukový bazén s maximální hloubkou 0,7 m a teplotou vody 28 stupňů, určený pro děti starší tří let. Také dětské brouzdaliště s vířivkou vyhřátou na 28,5 stupně a hloubkou 30centimetrů. Pro děti od mínus devět měsíců, vodní hříbek a masážní trysky.

V nerozděleném areálu je nový plavecký bazén 25 metrů se šesti drahami a s možností dvou úrovní hloubky vody, určený jak pro sportovní plavání a výuku, ale i pro příchozí.

V areálu můžete také využít wellness služeb a dokonce jsou k dispozici i lekce spinningu.

Provozní doba

PONDĚLÍ – PÁTEK  9.00 – 21.45 hod.
SOBOTA    9.00 – 20.45 hod.
NEDĚLE    9.00 – 18.45 hod.

 

Podrobný ceník bazénu a služeb najdete zde.

Městský bazén Liberec