Místo konání: Start: Velké Pavlovice, Ekocentrum Trkmanka

                          Cíl: Velké Pavlovice

Datum konání: sobota 7.9.2024

Čas konání: 9:00 – 20:00 hod.

„Putování za burčákem“ je tradiční podzimní akce, která zve všechny milovníky pěší turistiky a cykloturistiky do malebné oblasti Modrých Hor na jižní Moravě. Sedmnáctý ročník tohoto putování se uskuteční 7. září 2024 a jeho cílem je spojit pohyb na čerstvém vzduchu s ochutnávkou mladého vína, burčáku.

Akce začíná v 9:00 hodin v areálu Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích, odkud účastníci vyrazí na trasu vedoucí přes obce Velké Pavlovice, Němčičky, Bořetice, Kobylí a Vrbice. Cílem není dosáhnout co nejlepšího času, ale užít si relaxaci a pohodu při putování mezi vinohrady a vinnými sklepy.

Účastníci dostanou na startu mapku s vyznačenými razítkovacími místy, kde budou sbírat razítka a zdarma ochutnávat burčák. Míst je několik, a tak si každý může zvolit vlastní tempo i trasu. Na razítkovacích místech bude k dispozici také občerstvení.

Po dokončení trasy se účastníci mohou vrátit zpět do Velkých Pavlovic, kde je od 14:00 do 20:00 hodin připraven doprovodný program. Večer proběhne slosování o hodnotné ceny, do kterého se zapojí každý, kdo odevzdá mapku s alespoň částečně vyplněnými razítky a kontaktními údaji.

Startovací balíček lze zakoupit na místě konání akce ve Velkých Pavlovicích, ale také v ostatních obcích zapojených do putování, konkrétně v Němčičkách, Bořeticích, Kobylí a Vrbici.