Místo konání: Hartmanice, náměstí před hotelem Vintíř

Datum konání: sobota 7.9.2024

Čas konání: 10:00 – 23:00 hod.

Město Hartmanice vás srdečně zve na již 8. ročník Mistrovství Šumavy v opékání prasat, který se letos koná v sobotu, kdy se Hartmanice promění v centrum gurmánských zážitků a skvělé zábavy. Přijďte podpořit 21 soutěžních týmů, které se utkají v přípravě té nejlepší vepřové pečínky. Tato událost se stala již tradičním setkáním milovníků dobrého jídla, pití a skvělé atmosféry, kde každý návštěvník může ochutnat a ohodnotit jednotlivé pokrmy.

Vstupné na akci se neplatí, ale připravte se na kulinářský zážitek – za 300 Kč si můžete zakoupit poukázku, která vám umožní ochutnat pečínky od sedmi různých týmů, což představuje 35 dkg masa a další lahůdky, které si pro vás soutěžící připravili. Letos je akce navíc speciální tím, že se pokusíme o zápis do České knihy rekordů!

Na akci nebude chybět ani místní specialita – pivo z parního výčepu, které si můžete vychutnat během dne plného programu. Ten začíná v 10:00 slavnostním zahájením, na které navazuje vystoupení dětí z mateřské a základní školy. Pro milovníky adrenalinu je připraven Hartmanický Fichtl cup a během celého dne se můžete těšit na bohatý hudební doprovod, například vystoupení kapely Otavanka, nebo večerní koncerty skupin NO WAY a Orchidea.

Pro ty, kdo hledají další zážitky, je připravena výstava drobného zvířectva ZO Nýrsko, prodejní stánky s rozmanitým občerstvením, medovinou, cukrovinkami, a pro děti a dospělé aktivity se skauty. Děti se navíc mohou vyřádit na skákacím hradu. Celá akce je doprovázena bohatým kulturním programem, který vyvrcholí večerním vyhlášením výsledků soutěže v opékání prasat a následným koncertem skupiny Orchidea, který potrvá až do ranních hodin.

Nezapomeňte navštívit také Horskou synagogu, která nabízí jedinečný pohled do historie regionu. Přijďte se pobavit, ochutnat skvělé jídlo, podpořit své favority a užít si den plný zábavy v srdci Šumavy!