Máte odvahu vydat se do tmy a objevovat tajemství pod povrchem města? Pokud ano, nenechte si ujít jedinečnou akci – speciální prohlídku Plzeňského historického podzemí, tentokrát pouze za svitu baterek!

Během této neobvyklé prohlídky se ponoříte do světa, který se skrývá pod městskými ulicemi již od 14. století. Labyrint chodeb, sklepů a studní, který v průběhu staletí sloužil nejrůznějším účelům, vás zcela pohltí. Dozvíte se, jak vypadala každodenní realita středověkých obyvatel Plzně, objevíte fascinující nálezy a artefakty, které přibližují bohatou historii tohoto královského města. Speciální noční prohlídka nabízí možnost navštívit části podzemí, které jsou jinak veřejnosti nepřístupné a které v temnotě ožívají autentickou atmosférou.

Prohlídky se konají od čtvrtka 19. do neděle 22. září, vždy v 17:00 a 18:15. Pro zájemce, kteří dosáhli plnoletosti, máme připravený speciální bonus – tzv. „pivenku“, díky které si můžete ve vybraných plzeňských restauracích vychutnat malý, ale o to chutnější půllitr legendárního piva Pilsner Urquell (0,3 l). Prohlídka podzemí tak může být skvělým dárkem či zážitkem, který potěší vás i vaše blízké. Nezapomeňte se zastavit i v naší dárkové prodejně, kde si můžete zakoupit upomínkové předměty.

Plzeňské historické podzemí patří k největším komplexům svého druhu v Česku. Dlouhé přes 13 kilometrů, bylo veřejnosti zpřístupněno před více než 35 lety po rozsáhlých archeologických průzkumech a náročných rekonstrukcích. Prostory podzemí v minulosti sloužily nejen k výrobě piva a skladování potravin, ale také jako obranný systém v dobách neklidu. Přijďte si na vlastní kůži zažít kus této historie a podívat se, jak Plzeň vypadala pod povrchem!