Místo konání: Česká Lípa

Datum konání: sobota 21.9. – neděle 22.9.2024

Víkendový Speed Festival v České Lípě slibuje zážitky plné adrenalinu, elegance a nostalgické atmosféry. Historické město se na dva dny promění v epicentrum automobilové kultury, kde milovníci rychlosti i designu naleznou své. Po dlouhých letech se Česká Lípa vrací ke kořenům motorismu a znovu oživuje vzrušení z legendárních Grand Prix z 80. let.

Festival nabídne různorodé aktivity pro všechny věkové kategorie. Od ostrých rally závodů na setiny vteřiny v rámci Memorialu B. Engeho, přes rodinné Picnic race, až po výstavy, které mapují historii a současnost auto-moto průmyslu. Návštěvníci se mohou těšit na besedy s významnými osobnostmi motorsportu a odborníky na automobilový design.

Letošní rok je zvlášť zajímavý díky propojení automobilového světa se sklářským dědictvím regionu. Na výstavě SPEED ART se představí díla českých umělců, kteří interpretují automobilové legendy jako Porsche 959 či Lamborghini Countach. Kurátorem výstavy je světově uznávaný Petr Volf, který zajišťuje, že každé dílo dokonale koresponduje s duchem festivalu.

Nebude chybět ani bohatý hudební program, který nabídne široký žánrový rozsah od rocku po elektroniku. Interpreti vystoupí na více pódiích, což festivalu dodává dynamickou atmosféru. Noční život bude oživen pozdními koncerty a sety DJů, které propojí závodní den s nezapomenutelným večerním veselím.

Gastronomická část festivalu přiláká návštěvníky na stánky lokálních výrobců i food trucků z celé České republiky. V nabídce nebudou chybět ani speciality místních restaurací a bister, které budou podávat své lahůdky přímo na ulici nebo na příjemných zahrádkách. Celý festival tak bude nejen vizuální, ale i chuťovým zážitkem pro všechny přítomné.