Místo konání: Praha 7 – Holešovice, Cross Club

Datum konání : pátek 20.9. – neděle 22.9.2024

Čas konání: 11:00 – 20:00 hod.

Vyrobit dokonalý cider je umění. Začíná pečlivým výběrem nejlepších jablek, jejichž chutě jsou promyšleně kombinovány, a pokračuje řadou precizních kroků v procesu výroby, kde každý detail ovlivňuje konečnou chuť nápoje. To vše vyžaduje nejen zručnost, ale i hlubokou vášeň pro řemeslo. A když vše vyjde tak, jak má, a cider dosáhne své dokonalosti, je to důvod k oslavě.

Přijměte naše pozvání na jedinečnou událost, která si takovou oslavu zaslouží – sedmý ročník Slavnosti cideru, která se koná od 20. do 22. září 2024 před Klubem Cross v pražských Holešovicích. Tato akce je pravým svátkem pro všechny, kteří chtějí objevit bohatost a rozmanitost ciderů. Slavnost cideru je nejen přehlídkou toho nejlepšího z českých a zahraničních ciderních řemesel, ale nabízí i úžasnou atmosféru a bohatý program pro návštěvníky všech věkových kategorií.

Ochutnávky cideru zde budou hlavním lákadlem. Na své si přijdou jak znalci, tak nováčci. Můžete se těšit na desítky různých ciderů, od tradičních moštů po originální řemeslné limonády, představované jak velkými, tak malými, nezávislými výrobci. Letos se speciální pozornost věnuje ciderům z Polska, které zažívají obrovský nárůst popularity a kvality.

Kromě ochutnávek cideru bude program doplněn o různé zábavné aktivity pro děti, hudební vystoupení a workshopů, kde se můžete dozvědět více o výrobě cideru, jeho historii a kultuře. Slavnost cideru je ideální příležitostí, jak strávit nezapomenutelné chvíle s rodinou nebo přáteli, a užít si společně podzimní dny ve znamení tradice, inovace a nekonečné chuti objevovat nové věci.