Tradiční společenská a kulturní akce přichází opět oživit atmosféru ve městě a nabídne návštěvníkům rozmanité zážitky. Celodenní program začíná na Starém náměstí a rozprostírá se až do farní zahrady, kde jsou připraveny dvě pódia s bohatým hudebním a divadelním programem. Návštěvníci mohou obdivovat vystoupení lokálních umělců i známých osobností, nechat se unášet tóny dechové muziky nebo harmonikářů a zabavit se u pouličních flašinetářů.

Pro rodiny s dětmi je připraven animační koutek, kde na nejmenší čekají různé zábavné aktivity, a dospělí si mohou užít workshopové dílny v duchu pouťových tradic, které organizuje DKO. Nechybí ani pouťové atrakce, jako jsou létající labutě či velký řetízkový kolotoč, a stánkový prodej, kde si každý může koupit tradiční občerstvení a suvenýry.

Vrcholným momentem akce je poutní mše, která přináší moment klidu a zamyšlení uprostřed veselého ruchu. Vše bude pod šikovným vedením moderátora Radka Jirgla, který svým charizmatem a energií dodá akci jedinečný nádech. Celý den je tedy skvělou příležitostí pro komunitní setkávání, oslavu kultury a tradic města a nezapomenutelné zážitky pro návštěvníky všech věkových kategorií.