Místo konání: Olomouc, Dolní naměstí

Datum konání: pátek 4.10. – sobota 5.10.2024

Čas konání: pátek  14:00 – 22:00 hod.

                      sobota 11:00 – 21:00 hod.

Tradiční vinné podzimní slavnosti jsou oslavou bohaté vinařské kultury Olomoucka, která má kořeny sahající až do 13. století. Tato akce, která se stala neodmyslitelnou součástí místních podzimních tradic, je nejen připomenutím vinných domů a jejich dlouholeté historie, ale také oslavou současného vinařského umění.

Slavnosti se každoročně účastní 35 prestižních vinařství, která představují svá nejlepší vína návštěvníkům. Milovníci vína se mohou těšit na velkou degustaci, kde budou mít možnost ochutnat a porovnat širokou škálu místních i regionálních vín. Prostor zde dostává také soutěž o Krále burčáku, kde se nejlepší burčák stává králem slavností, což přináší vinařům nejen prestiž, ale i uznání mezi kolegy.

Kromě vinařských zážitků se návštěvníci mohou těšit i na bohatý hudební program, který dotváří atmosféru celé akce. Místní kapely a hudebníci hrají na několika pódiích, což dodává slavnostem živý a přátelský charakter. Tradiční vinné podzimní slavnosti tak nejsou jen oslavou vína, ale také příležitostí k setkání s přáteli a rodinou, k poznávání historie a kultury Olomoucka a k prožití nezapomenutelných chvil ve společnosti dobrého vína a hudby.