Místo konání: Zámecký resort Dětenice

Datum konání: sobota 2.11. 2024

Čas konání: sobota 11:00 – 19:00 hod.

Čertovské řádění

Připravte se na nezapomenutelné setkání s temnou stranou středověku! Akce „Čertovské řádění“ přivede do vašeho města živou podívanou plnou ďáblů, čertic, Lucifera a ježibab, které oživí staré pověsti a tradice. Přímo před vašimi očima se odehrají rytířské souboje plné statečnosti a umu, a nebudete chybět ani při rytířském ležení, kde se dozvíte vše o středověkých zbraních a uvidíte, jak se v minulosti razily mince.

Středověká kapela vás zavede do dob dávno minulých svými melodiemi, zatímco pekelné tanečnice a hrátky s ohněm rozproudí vaši krev. Nechte se okouzlit ohňovou show a akrobaciemi ve stromech, které přidají na dramatičnosti celého večera.

A co by to bylo za ďábelskou akci bez pravých Krampusů? Tento rok přijedou až dvě stě těchto strašlivých bytostí z české kotliny a dalekých alpských zemí, aby vám ukázali, jak opravdové ďábelské řádění vypadá. Připojte se k nám a prožijte noc plnou mystiky, historie a nezapomenutelné zábavy, která vás zaručeně vtáhne do víru středověkých čar a kouzel!