Navštivte jubilejní 20. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky ohňostrojů s hudbou Starobrno – Ignis Brunensis. Koná se v rámci festivalu zábavy pod hrady Špilberk a Veveří – Brno – město uprostřed Evropy, v hlavní soutěžní části na hladině Brněnské přehrady.

Kdy: 26. květen 2017 – 24. červen 2017

Mezinárodní soutěžní přehlídka ohňostrojů – Ignis Brunensis 2017

Moravská metropole Brno, s nádhernou rekreační oblastí Brněnské přehrady a další místa jižní Moravy se na přelomu května a června stávají tradičním a osvědčeným dějištěm pestrých, zábavních, kulturních a prezentačních festivalových akcí.

Pro dvacáté jubileum je připraveno celkem sedm ohňostrojů. Úvodní a závěrečná nesoutěžní show v centru Brna nad hradem Špilberkem a pět ohňostrojů v hlavní soutěži na hladině Brněnské přehrady.

Výjimečný je v rámci výročí i výběr účastníků ohňostrojné soutěže. Festivalu se zúčastní Rakousko, Německo, společný tým Švýcarska s Čínou, ohňostrůjci ze Španělska a samozřejmě také domácí české týmy. Všichni účastníci v soutěži jsou vybráni jako čerství vítězové některé z velkých světových přehlídek v předchozích letech. Dvacátý ročník Starobrno Ignis Brunensis je tak ročníkem skutečných světových ohňostrojných laureátů.

Mezinárodní soutěžní přehlídka ohňostrojů – Ignis Brunensis 2017

Program festivalu

PRELUDE nad hradem Špilberk
pátek 26. 5. 22:30 THEATRUM PYROBOLI Česko

SOUTĚŽ Brněnská přehrada
sobota 3. 6. 22:30 IGNIS BRUNENSIS TEAM Česko
středa 7. 6. 22:30 PYROVISION Rakousko
sobota 10. 6. 22:30 IP INNOVATIVE PYROTECHNIK Německo
středa 14. 6. 22:30 SUGYP Švýcarsko & JIN YI FIREWORKS Čína
sobota 17. 6. 22:30 PIROTECNIA RICARDO CABALLER Španělsko

EPILOG nad hradem Špilberk

Mezinárodní soutěžní přehlídka ohňostrojů – Ignis Brunensis 2017

sobota 24. 6. 22:30 FLASH BARRANDOV SFX • Česko

Všechny veřejné výhledové plochy na ohňostroje jsou pro diváky zdarma. Na Brněnské přehradě bude ale jako každoročně vybudována také komfortní placená zóna – ozvučená tribuna k sezení.

Soutěžní ohňostroje na hladině přehradního jezera potrvají i s povinným úvodem
na závaznou hudbu, v letošním roce skladba Bugatti step od Jaroslava Ježka, vždy
asi 17 minut. Prelude a epilog jsou plánovány v délce asi 12 minut.

Doprovodný program

Své jubileum oslaví spolu s přehlídkou ohňostrojů také dvacáté Mezinárodní policejní mistrovství České republiky v jezdectví. Uskuteční se v úvodu festivalu 26. a 27. května.

Závěr festivalu Starobrno Ignis Brunensis obstará od 23. do 24. června v centru Brna akce Zábava pod hradbami s tradičním Dnem Policie České republiky, Dopravní nostalgií s jízdami historických vozidel městské dopravy, programy Českého rozhlasu Brno nebo závody velocipedistů. Celým termínem mezinárodní ohňostrojné přehlídky se bude prolínat více než deset dětských dnů pod hlavičkou Dětské dny uprostřed Evropy nebo koncerty a hudební setkání Mozartových dětí.

Mezinárodní soutěžní přehlídka ohňostrojů – Ignis Brunensis 2017

Od 16. června se festival prolne se seriálem představení Městského divadla Brno na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea na Zelném trhu v Brně. Celkem 22 divadelních večerů pod širým nebem potrvá až do 13. července.

Kde: Špitálka 41, Brno

Vstupné je 200 Kč

Více informací naleznete na www.ignisbrunensis.cz