Jedná se o již 7. golfový turnaj ze série Ladies European Tour. Turnaj je zařazen i jako hodnotící pro kvalifikaci na OH 2020. Startuje 132 hráček z celého světa. České hráčky jsou zastoupeny vždy 10 – 14 hráčkami, v čele s naší nejlepší golfistkou Klárou Spilkovou (účastnice OH v Riu 2016).

Kdy: 20. červenec 2017 – 23. červenec 2017

Tipsport Golf Masters 2017

Tradice turnaje Ladies European Tour na českém území byla založena v roce 2011. Tehdy se hrál na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu u Prahy a jeho premiérovou vítězkou se stala Francouzka Jade Schaeffer. Uspěla i česká profesionálka Klára Spilková, která ve své první sezóně na tour dokázala uhrát v domácím prostředí konečné 9. místo, když šla finále v posledním flightu.

Od roku 2013 se turnaj hraje v areálu Golf Parku Plzeň – Dýšina. Své první vítězství na Ladies European Tour tehdy získala Němka Ann-Kathrin Lindner s celkovým výsledkem 12 pod par a náskokem jedné rány. O 23. místo se po třech kolech za 3x 69 ran dělila Klára Spilková. Rekord hřiště za 62 ran (-9) předvedla v prvním kole Španělka Laura Cabanillas.

V roce 2014 měl turnaj název Sberbank Golf Masters a stal se kořistí Francozuky Julie Greciet, jež předvedla celkový výsledek 17 pod par a zvítězila o dvě rány ve finále přerušeném silnou bouřkou. Žádná z českých hráček, ani Klára Spilková, tentokrát cutem neprošla.

Tipsport Golf Masters 2017

V roce 2015 se hrál turnaj pod názvem TIPSPORT Golf Masters a nečekanou vítězkou se stala reprezentantka Anglie Hannah Burke. Výborným výkonem se prezentovala amatérka Kateřina Vlašínová – jediná z českých hráček prošla do závěrečného kola.

Kde: Horomyslická 1, Dýšina