Místo konání: Veselí nad Moravou, u kostela sv. Bartoloměje

Datum konání: sobota 24.8. – neděle 25.8.2024

Čas konání: sobota 14:30 – 22:00 hod.

                     neděle 10:00 – 13:00 hod.

Na svátek svatého Bartoloměje, který se každoročně slaví s velkou pompou, se i letos koná pouť s jarmarkem přímo u kostela svatého Bartoloměje. Toto místo se stane centrem dění, kde náměstí ožije množstvím prodejních stánků nabízejících tradiční pochoutky a lokální produkty. Pro návštěvníky budou připraveny různé atrakce pro děti a bohatý hudební program.

Sobota začne v 14 hodin a přinese kulturu ve formě vystoupení mladé místní kapely FreeTom, SwingDixie od Vojenské hudby Olomouc a Dechové hudby Lipovjanka. Večer se pak v kostele uskuteční koncert duchovní hudby „Bartolomějská pocta“, kde vystoupí koncertní umělec Ondřej Mucha s mezzosopranistkou Gabrielou Němcovou. Posluchači se mohou těšit na skladby od A. Dvořáka, B. A. Wiedermanna, V. Říhovského a dalších, přičemž vystoupení bude zvláštní i díky historické harmonii Aloise Huga Lhoty z roku 1896.

Nedělní program začne Mší svatou v kostele svatého Bartoloměje, která bude doprovázena zpíváním s CM Radošov, což přinese duchovní zážitek pro všechny přítomné. Celý víkend slibuje být plný zábavy, kultury a duchovního obohacení pro celou rodinu.