O víkendu 21. až 23. července bude šumavský Bikepark Špičák hostit závod evropského poháru ve sjezdu European iXS Downhill Cup. Závod se pojede na trati Struggle, která má celkovou délku 1750 m a převýšení 320m.

Kdy: 21. červenec 2017 – 23. červenec 2017

iXS European Downhill Cup na šumavském Špičáku

Evropské série závodů iXS European Downhill Cup se zúčastní elita evropského downhilu v čele s Johannesm Fischbachem z Německa. Vidět zde můžete i další známá jména jako je Markus Pekolltz Rakouska nebo Robin Wallner ze Švédska. Z ženské špičky se můžete těšit na Miriam Ruchti ze Švýcarska nebo Zarju Cernilogarovou ze Slovinska. Domácí známá jména bude zastupovat Matěj Charvát, Petr Třešňák, Honza Čepelák a další padesátka českých borců.

Závod se pojede na trati Struggle, která má celkovou délku 1 750 m a převýšení 320 m. Celý závod začne již v pátek oficiálním tréninkem. V sobotu bude následovat povinný trénink a 1. rozřazovací kolo Seedin Run. V neděli dopoledne se pojedou opět tréninkové jízdy a ve 12:30 bude odstartováno finále. Závodníci pojedou závod spadající do nejvyšší kategorie UCI C1.

iXS European Downhill Cup na šumavském Špičáku

Na diváky tedy čeká velmi zajímavá podívaná! Můžete sledovat jezdce přímo na trati i v jejích neobtížnějších úsecích. Nahlédnete také do zázemí profesionálních týmů. Kdo bude chtít může vyzkoušet jízdu a základní dovednosti na sjezdových kolech pod dohledem odborníků v bikové škole Simpleride. Zde si budou moci diváci zasoutěžit i o ceny. V pátek večer se pobavíte na Night Riders party.

Kde: Špičák 146, Železná Ruda

Více informací naleznete na www.sumava.spicak.cz