Ve dnech 10.–14. října 2017 proběhne v hudebních sálech, klubech a dalších koncertně neobvyklých prostorách na obou březích Labe 23. ročník mezinárodního festivalu Jazz jde městem / Jazz Goes to Town.

Kdy: 10. říjen 2017 – 14. říjen 2017

Jazz Goes to Town 2017

Jazz – hudební žánr, který se začátkem 20. století zrodil v New Orleans, rozeznívá svět více než sto let a stále si nachází nové interprety i nové posluchače. Je oblíbený i v Česku, což dokazuje například mezinárodní jazzová přehlídka Jazz Goes to Town v Hradci Králové.

Festival v širokém žánrovém spektru od tradičního jazzu přes blues, fusion, mainstream, funky jazz, be-bop až po free jazz. Hudební jazzový svátek prezentují špičkoví světoví a evropští hudebníci, ale také zástupci české jazzové scény, včetně mladých umělců. Festival každoročně představuje hudební premiéry v České republice.

Na festivalu vystoupí současná hvězda severoafrické scény, marocká zpěvačka OUM se svou mezinárodní kapelou, švédský septet Angels 7, norsko-český kvintet Bansal Band s indickou houslovou virtuózkou Harpreet Bansal či maďarský kvartet Knutdut Men saxofonisty Bély Ágostona. Další lahůdkou bude sólový koncert sardinského kytaristy Paola Angeliho, jehož fenomenální hra na osmnáctistrunnou kytaru rozezní prostor Městské hudební síně. Festival dále nabídne kvartet Ondřej Štveráčeka s americkou bubenickou legendou Genem Jacksonem, který působil v triu a kvartetu Herbieho Hancocoka a spolupracoval s legendami světové jazzové scény. Z dalších projektů to bude Invisible World basisty Tomáše Lišky, česko-rakouské trio Poisonous Frequencie, slovensko-maďarské trio Thisnis, mezinárodní kvartet Kuhn Fu či tuzemské Limbo. Sólově se představá saxofonista a skladatel Pavel Zlámal a sólový projekt bubeníka Dano Šoltise, který rovněž povede bubenický workshop.

Jazz Goes to Town 2017

Na jazz se můžete letos vypravit do Divadla Drak, Kongresového centra Aldis, nejrůznějších klubů v Hradci i do ulic města.

Kde: Bří Čapků 875/3, Hradec Králové

Vstupné:

Cena se odlišuje dle pořadu od 50 Kč po 350 Kč.

Více informací naleznete na www.jgtt.cz