Prázdniny začaly a vy přemýšlíte, jak je dětem zpestřit a získat jako rodina nové společné zážitky? Vydejte se na výlet do jednoho z těchto zábavních parků. Na celý den bude o program postaráno a příliv nových zážitků je jistý!

Mirakulum

Mirakulum milují všechny děti a hravě se tam zabaví na celý den! Dominantou parku je velký dřevěný hrad, jehož spletitými chodbami mohou vaše ratolesti bloudit dlouhé minuty a hodiny. A pro dobrodružné povahy jsou k tu prozkoumání i tmavé chodby v podzemí!

Lesní město

Dobrodružství a zážitky nabízí také Lesní město, kde mohou děti prolézat podzemními chodbami i stezkami v korunami stromů. Pokud bude horko, budou děti vděčné za osvěžení ve Vodním světě. Najdou tam spoustu naučných vodních atrakcí, které osvěží a zároveň umožní bádat a objevovat.

Pro milovníky přírody jsou tu naučné zahrady, naučná stezka se zvířátky i farma s umělými zvířaty v životní velikosti. V živé mini ZOO pak děti mohou vlézt do výběhu holandských koz. Zábavu pro celou rodinu pak nabízí program v amfiteátru, obří houpačky nebo přírodní bludiště.

Fajnpark Chlumec nad Cidlinou

 

Fajnpark Chlumec nad Cidlinou nabízí různorodé atrakce, na nichž se zabaví celá rodina. Pro milovníky poznávání tu je Hmyzákov, Dinoprales nebo Zvířátkov s živými kozami, lamami či klokany.

Pokud si chce odnést nevšední zážitky, vyzkoušejte řídit mini cars, mini čtyřkolku nebo mini traktor. Pro zdatné řidiče jsou připravena také Safari vozítka, a dokonce i Ufo cars!

Sportovci se vyřádí na obří trampolíně, mohou vyzkoušet fotbal v zorba koulích nebo si zaskákat v Hopsálkově.  A po všech těchto dobrodružstvích si dopřejte procházku a pohodové chvilky odpočinku u Starochlumeckého rybníka.

FunPark Žirafa

FunPark Žirafa Čestlice patří se svými 8000 m2 mezi největší zábavní parky v České republice. Děti si tu užijí zábavu na největší prolézačce v Evropě, zařádí si na nafukovacích skluzavkách, kolotoči, autodromu, trampolínách. Mohou poměřit síly v různých sportovních a interaktivních hrách, vyzkoušejí zdatnost v opičích dráhách. A na závěr si mohou odpočinout v 9D kině nebo koutku plném balónků.

Krtkův svět

Na okraji Prahy v Horních Měcholupech se nachází Krtkův svět. Je členěn do několika částí, první z nich nyní otevírá své brány a je připravena vás uvést do světa pořádné dávky zábavy a sportu. Zárukou skvělé zábavy pro vaše děti je spousta přírodních prolézaček, skluzavek, houpaček, trampolín nebo například skákací hrad či lanové centrum. V horku se osvěžíte na vodních atrakcích. Kulturní vyžití pak nabídne program v místním amfiteátru.

Zážitkový park Zeměráj

Zážitkový park Zeměráj leží nedaleko Orlíku nad Vltavou. V tomto přírodním parku najdete na ploše devíti hektarů oživený archeoskanzen vesnice raného středověku, kilometr dlouhou přírodní stezku naboso, archeologické a paleontologické naleziště, velké dřevěné bludiště, dětskou herní vesničku, interaktivní hernu, lukostřelnici, množství přírodních hřišť různého zaměření a více než sto různých her, zábavných i naučných prvků. Děti mohou plnit nejrůznější dobrodružné úkoly a hlavolamy, mezi nimi oblíbenou Cestu za pokladem, orientační hru Hlaholam, pátrání po Kamenech času nebo bloudění v temném Skladišti. Pro případ špatného počasí je v dispozici i herna pod střechou.

Permonium

V Oslavanech nedaleko Brna se nachází zábavní park Permonium. V Pavoučí pasti mohou všichni odvážlivci vyzkoušet svou fyzickou sílu a zdatnost. Pro zvídavé a trpělivé návštěvníky je připravena moderní digitální hra Magic permon. S Permoniem pak sousedí Duhový park, kde zase můžete prozkoumat příběh víly Permíny. Duhový svět nabízí zábavu na prolézačkách i ve vodním světě a je určen především pro děti předškolního věku.

Centrum Eden

Na Vysočině se s rodinou zabavíte v Centru Eden. Tématem Edenu je zejména ekologie a poznávání přírody, původně totiž na jeho místě stával statek. Najdete zde různé expozice, jako je například Příběh půdy, Horácká vesnice, kde jsou k vidění starobylá obydlí i tradiční řemesla, Pivovar nebo Ekopavilon. Zároveň je zde také farma a jezdecký areál, v němž se konají závody v parkuru nebo westernovém ježdění.

DinoPark

DinoPark vás zavede do pravěkých časů, kdy se po naší zemi proháněli dinosauři. Pobočky DinoParku se nacházejí v Praze, Ostravě, Plzni, Liberci a ve Vyškově. Kromě modelů dinosaurů v životní velikosti se zde děti dozvědí něco o vzniku a minulosti Země, mohou se stát malými paleontology na speciálním paleontologickém hřišti, nebo zhlédnout film ve 3D kině. Nechybí zde ani oblíbené prolézačky pro volné chvíle.

Farmapark Soběhrdy

Farmapark Soběhrdy se nachází ve středních Čechách. Zamilují si ho všechny děti, které mají rády zvířata! Farmapark se snaží poskytnout zvířatům podmínky co nejvíce podobné jejich přirozenému prostředí a je rozdělen na různé části podle kontinentů. Děti si mohou zvířátka nejen prohlížet, ale mohou si i zakoupit krmení a nakrmit je. Kromě zvířat si užijete dobrodružství při jízdě Jeepem, na tubingu, na vodních plovoucích kruzích.

Novako park

U skiareálu na Božím daru je v provozu Novako park. V Dětském světě tu v létě najdeme spoustu skvělých atrakcí. Děti se mohou vydat na lanovou dráhu, pobavit se na vodních atrakcí, vyzkoušet střelbu z kuše nebo zablbnout si na skákacím hradě. Největší letní atrakcí je jízda horskou károu po sjezdovce.

Šťastná země u Turnova

Šťastná země u Turnova je největším přírodním areálem v Česku. Dominantou parku je dřevěná replika hradu Trosky. Malí rošťáci se tu mohou vyřádit na trampolínách, četných prolézačkách, houpačkách nebo v trpasličí vesničce.

Mladé badatele a průzkumníky zase zaujme místní geopark. Jde se o dobrodružnou, hravou i poučnou stezku s interaktivními prvky, na níž je umístěno 16 tabulí s informacemi o Českém ráji, přírodě a geologii.

Dolní Morava

Dolní Morava je ideálním místem pro rodinnou zábavu. S rodiči se děti mohou vydat na Stezku korunami stromů a ti nejodvážnější i na nový visutý most Sky Bridge. Rychlou jízdu si celá rodina užije na Mamutí horské dráze nebo na bobové dráze U Slona. Pro zdatné návštěvníky, kteří chtějí vyzkoušet svoji sílu a hbitost, je připraven lanový Adrenalin park. A menší děti si užijí prima den v Mamutíkových zážitkových parcích, kde mohou vyzkoušet vodní atrakce, prolézačky nebo třeba pískový svět