Když je v létě horko, není nic lepšího než si zajít po práci na dobrou ledovou kávu. Kam se na ni v Praze vypravit? Přinášíme hned 15 tipů!

My coffee story

První z kaváren, které rozhodně stojí za doporučení, najdete na Žižkově. Jmenuje se My coffee story a nachází se ve Štítného ulici. Kromě ledové kávy si zde pochutnáte i na domácích koláčích a dortech nebo si můžete dát slanou svačinku. Tato kavárnička má navíc krásnou útulnou zahrádku ve vnitrobloku, kde můžete při hezkém počasí posedět s kávou na čerstvém vzduchu.

Café Spirit

Když už budete na Žižkově, navštivte také Café Spirit. V této útulné kavárně si vychutnáte ledovou kávu, k ní mají v nabídce spoustu krásných sladkých dobrot, a když budete mít hlad zasytí vás třeba domácí polévka. Kromě dobré kávy uvnitř najdete také jógové studio, v němž probíhají jak klasické lekce, tak jógové workshopy. A pokud si ledovou kávu chcete vzít s sebou a jít na procházku, máte kousíček od Café Spirit vrch Parukářka nebo Vítkov.

Ty kávo!

Dalším skvělým místem je smíchovská kavárna s originálním jménem Ty kávo! Kavárna se nachází v ulici Jindřicha Plachty kousek od smíchovské náplavky, pokud tedy chcete s ledovou kávou posedět venku, není nic jednoduššího než si ji koupit v Ty kávo! a odnést s sebou k Vltavě. Určitě se ale v kavárně dobře rozhlédněte a všímejte si všudypřítomných slovních hříček.

Koncept 0

Když budete mít cestu do Vršovic, vezměte do přes Donskou ulici a kavárnu Koncept 0. Nachází se hned u vchodu do parku Grébovka, takže s ledovou kávou pak můžete posedět buď v příjemném prostředí Konceptu 0, nebo v nedalekém parku s výhledem na Prahu. V kavárně se navíc konají různé kulturní akce.

Cafe Neustadt

Pátým tipem, kam určitě zajít, je Cafe Neustadt. Tahle kavárna je schovaná na nádvoří Novoměstské radnice – je tedy přímo v centru Prahy hned vedle Karlova náměstí, zároveň se ale jedná o klidné místo s úžasnou atmosférou. Posedět můžete jak vevnitř, tak na venkovní zahrádce. A kromě kávy se tu také skvěle najíte!

Lovely Day

Pokud budete hledat skvělé místo na kávu v Holešovicích, stavte se do bistra Lovely Day. Jedná se bistro s originálním interiérem i venkovním posezením. Jejich specialitou jsou snídaně a brunche, takže si návštěvu naplánujte ideálně na nějaké volné dopoledne a pochutnejte si kromě ledové kávy také na skvělém jídle, které tu v Lovely Day bistru připravují.

SmetanaQ Café & Bistro

Šťastnou sedmičkou v našem článku je SmetanaQ Café & Bistro. Každé ráno tu pro vás cukrářky pečou nejen spoustu domácích dortů, koláčů a zákusků, ale také výborný kváskový chléb. V nabídce této kavárny pak najdete i slané zákusky a quiche, polévky či teplé snídaně. Tento podnik se nachází na Smetanově nábřeží a je místem, kde se často scházejí studenti i umělci, ve stejném domě navíc sídlí i SmetanaQ Galerie. Posedět můžete buď v interiéru kavárny, kde budete mít z oken úchvatný výhled na Vltavu, Petřín a Pražský hrad, nebo si můžete užít posezení na zahrádce, stinné a příjemné zvláště za horkého počasí.

Cafedu

Našim dalším doporučením je Cafedu. Tento podnik najdete u zastávky tramvaje Muzeum a jedná se o jedinečný koncept spojení kavárny a studovny. Prostor je tedy oblíbený u studentů na učení se, je také ideální na pracovní schůzky, ale zároveň je skvělým místem, pokud se pohybujete v centru a chcete se někde zastavit pro dobrou kávu. V létě mají i venkovní posezení a také v této kavárně dostanete nejen kávu a dort, ale také spoustu slaného občerstvení.

Kaaba

Jen pár ulic od Cafedu se na Vinohradech nachází také kavárna Kaaba. Najdete ji v Mánesově ulici a na první pohled vás zaujme její retro interiér. Kaaba je skvělým místem nejen na kávu, ale nabízí také širokou nabídku vín či točené pivo a spoustu slaných i sladkých dobrot, takže tento podnik ideálním místem jak na snídani, tak na večerní posezení s přáteli.

 

 

Kavotéku Korunní

Určitě na Vinohradech vyzkoušejte taky Kavotéku Korunní. Krásné prostory slouží přes den jako ideální místo na posezení s ledovou kávou a zákuskem, večer pak jako skvělé místo na drink a posezení s přáteli. Kromě skvělé kávy tu mají také pravidelné akce na míchané drinky, které rozhodně stojí za pozornost.

Čekárna

Kousek pod Vyšehradem ve Vratislavově ulici zavítejte do Čekárny. K ledové kávě tu podávají skvělé zákusky, v nabídce jsou i veganské či bezlepkové pochoutky. Kromě členitého interiéru kavárny je vám k dispozici také útulná klidná zahrádka, která je na letní posezení jako stvořená.

Super Tramp Coffee

Místem s naprosto jedinečnou atmosférou je Super Tramp Coffee, kavárna otevřená v prostorách slavného Vilímkova nakladatelského domu. Dostanete se k ní „tajnou“ pasáží mezi Spálenou a Opatovickou ulicí. Dostanete zde nejen skvělou kávu, ale také lahodné sladké pečivo. A jejich zahrádka je prostě oáza klidu jen pár kroků od rušné Lazarské.

Českavárna Portheimka

Krásnou kavárničkou na letní posezení je také Českavárna Portheimka. Kavárna v barokním letohrádku má zahrádku do zeleného parku Portheimka, prostředí vás tedy uchvátí. Kromě kávy mají na Portheimce v nabídce také dobrá vína a spoustu pochutin ke kávě i vínu. Poklidné posezení v zeleni zlepší každé odpoledne po práci.

 

Alchymista

Pokud zastáváte názor, že ke kávě patří dort, určitě navštivte cukrárnu Alchymista. Najdete ji na Letné v ulici Jana Zajíce. K ledové kávě si budete moct vybrat jeden úchvatných dortů, které zde pečou, a posedět buď v kouzelném interiéru cukrárny, nebo na zahrádce plné zeleně a květin. Alchymistu si zamilujete!

Café Nezisk

Našim posledním tipem je Café Nezisk. Tato kavárnička se nachází kousek od Pražského hradu a patří do sítě Mamacoffee. Je ale speciální tím, že veškerý zisk tohoto podniku jde každý měsíc jiné neziskové organizaci. Ledová káva u Hradu v Café Nezisk tak bude chutnější o jeden dobrý skutek.

Ať už se vypravíte kamkoliv, přejeme dobrou chuť!