Bukovanský Mlýn v holandského stylu je vysoký 15 metrů a je viditelnou dominantou nad obcí Bukovany. Pro návštěvníky se postavil areál hotelu s restaurací, která nabízí krajovou kuchyni, dále si můžete užít jízdy na koních a zahrát si zde můžete také minigolf.

Bukovanský Mlýn najdete na vrcholu kopce mezi obcemi Bukovany a Ostrovanky u Kyjova. Celý areál je vystavěný v tradičním stylu moravského Slovácka se stylovými rustikálními interiéry navozujícími neopakovatelnou atmosférou. Bukovanský Mlýn je pro návštěvníky neobvyklým místem a proto se rádi vracejí.

Celý areál Bukovanského Mlýna

Zahrát si zde můžete minigolf, který je zasazen do krásného prostředí na upravené terasovité zahradě s odpočinkovými místy i prostory na hry pro děti. Nacházejí se zde navíc dráhy označeny zvířátky pro větší zábavu jak pro děti, tak i pro celou rodinu. Lze pronajat celé sportoviště pro předem objednané skupiny.

Všem ubytovaným klientům, ale i ostatním návštěvníkům, nabízíme vození dětí na ponících. Vození je realizované obvykle v jízdárně. Delší vyjížďky, po dohodě, možné i do okolí Bukovanského Mlýna (malý 10 minut, okruh mlýna a velký 30 min. okruh vinicemi k jezírku Močidlo a zpět). Váha dítěte max. do 40 kg. Součástí projížďky může být i krátká prohlídka stáje o víkendech a státních svátcích (bez nutnosti objednávky). Vození možné v čase od 14:00 – 18:30 hodin. Všední dny (doporučujeme nahlásit předem na recepci) vození možné v čase 17:00 -18:30 hod. Ostatní dny objednávka nutná předem, nejlépe den předem; vození možné v čase 08:30 -11:00 hod. a 13:30-17:00.

Bukovanský Mlýn

V areálu můžete ještě využít dětské hřiště, ohradu s domácím zvířectvem, víceúčelové travnaté hřiště, trampolínu, pétanque, ping-pong, zapůjčení Nordic Walking holí. Stylové prodejní domky pro lidové řemeslníky, venkovní posezení, malé pódium a taneční parket jsou ideálním zázemím pro nejrůznější kulturní a společenské akce, které jsou v areálu mlýna pravidelně pořádány. Ubytovaným hostů je také k dispozici bazén, táborové ohniště, které jistě ocení nejen při trávení své letní dovolené. Je zde možnost zapůjčení a úschovy kol.

Dětské hřiště

V Mlynářské restauraci můžete ochutnat nejrůznější krajové speciality připravené dle tradičních receptur. Základ gastronomické nabídky tvoří tradiční slovácká a staročeská kuchyně. Bohatou nabídku chutných jídel doplňuje široká škála kvalitních jakostních i přívlastkových moravských vín. Restaurace je nekuřácká.

Bukovanský Mlýn

Otevírací doba

  • Duben – Květen: pondělí – pátek: 11:00 – 17:00 hodin, sobota – neděle: 10:00 – 18:00 hodin
  • Červenec – Srpen: pondělí – neděle: 10:00 – 18:00 hodin
  • Září – Říjen: pondělí – pátek: 11:00 – 17:00 hodin, sobota – neděle: 10:00 – 18:00 hodin
  • Říjen – Březen: pondělí – neděle: 11:00 – 17:00 hodin

Prohlídky ve vedlejší sezóně a mimo sezónu zajišťuje recepce. V červenci a srpnu pokladna v prvním patře mlýna.

Vstupné

  • Vstupné na rozhlednu: 30 Kč
  • Jízda na koni: minimálně 1 hodina – 250 Kč/ 1 hodina
  • Minigolf: dospělí – 40 Kč/1 hodina, děti do 15 let – 20Kč/1 hodina, rodinné vstupné – 100 Kč/1 hodina
  • Dvoulůžkový pokoj: 1490 Kč/noc

Více informací naleznete na www.bukovansky-mlyn.cz

Bukovanský Mlýn