Jste milovníci zimních sportů? Pak vás jistě zaujme Skiareál Špindlerův Mlýn. K dispozici má 5 lanových drah a 11 lyžařských vleků. Dále také 3 snowparky a U rampa, 2 dětské parky a 85 km běžeckých tratí.

SKIAREÁL Špindlerův Mlýn je nejznámější středisko zimních sportů v České republice. Nachází se 120 km severně od Prahy. Lyžařký areál má vynikající podmínky jak pro sjezdové, tak pro běžecké lyžování.
Mimo denně upravovaných sjezdových tratí všech stupňů obtížnosti, které jsou zasněžovány technickým sněhem středisko nabízí 70 km běžeckých tratí a 130 km hřebenových cest. Novinkou pro zimní sezónu je mimo dalšího zkvalitnění úpravy sjezdových a běžeckých tratí výstavba nove trojsedačkové lanovky na Hromovku včetně nové sjezdovky.

SKIPASY

Špindlerům Mlýn nabízí rodičovské a vratné skipasy. Za vratný skipas zaplatíte v hlavní sezóně 850 korun. Pokud jej vrátíte do dvou hodin, na pokladně vám vrátí 280 korun, do čtyř hodin dostanete zpět 170 korun. Přenosný rodičovský skipas mohou využít partneři, kteří se střídají při hlídání dětí. Rodičovský skipas stojí v sezóně 900 korun, ale děti do šesti let mají jízdné zdarma.

CHYTRÁ SEZÓNKA

Chytrá sezónka je celosezónní  lyžařský skipas ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Pokud byste si chtěli zalyžovat také ve Vsokých a Nízkých Tatrách, lze si rozšířit za příplatek 1350 Kč platnost své Chytré sezónky.

Areál Labská

Labská je nejnovější areál, který byl vybudován na trase původního lyžarského vleku Labská.

Labská trať

Trasa nové lanové dráhy je oproti původní o 300 m prodloužena, vede tedy až k běžecké trati na Horní Mísečky. Také sjezdová trať byla prodloužena a rozšířena. Na Labské bylo dobudováno kompletní technické zasněžování.

Areál Svatý Petr

Areál Svatý Petr je nejvýznamnějším centrem sportovního dění ve Špindlerově Mlýně. Přímo v areálu jsou v zimní sezóně v provozu 3 lanové dráhy a 5 vleků. Sjezdové tratě jsou co do délky převýšení i úpravy nejkvalitnější v rámci celé ČR. Velmi oblíbený je i snowpark včetně U-rampy.

Trať Svatý Petr

V rámci celého Špindlerova Mlýna (5 lanových drah a 11 vleků) platí jednotné jízdné. S areálem Medvědín je Svatý Petr propojen pravidelnou linkou SKI BUSU. Návštěvníci Špindlerova Mlýna zde najdou dostatek restaurací, lyžarských a snowbordových škol, večerního využití volného času – bazény, bowlingové dráhy, bobovou a sankářskou dráhu, diskotéky a v neposlední řadě i každodenní možnost večerního lyžování na kvalitně osvětlené sjezdové trati Hromovka s rychlou čtyřsedačkovou lanovou dráhou.

Areál Medvědín

Areál Medvědín, který je lanovou drahou spojen s areálem Horní Mísečky je stále víc oblíbený mezi lyžaři, kteří mají rádi pohodové lyžování na slunečných svazích. Je zde velmi dobrá červená i černá sjezdová trať, která je určená především pro sportovní lyžarskou jízdu.

Skiareál Mědvědín

Pro začátečníky i rodinné dovolené s dětmi doporučujeme areál Horní Mísečky. Nabízí čtyři lyžarské vleky, vždy kvalitně upravené sjezdovky i snowpark s vlastním vlekem určený snowbordistům. Běžecké tratě na Horních Mísečkách jsou častý vyhledávaným místem nadšenců běžeckého lyžování, kteří zde najdou kvalitně upravené běžecké tratě, které jsou výchozím místen na hřebenové túry.

 

 

SHRNUTÍ

Co všechno Skiareál Špindlerův Mlýn nabízí:

  • 5 lanovek, 11 vleků
  • 25 kilometrů sjezdových tratí
  • od sezóny 2015/2016 nová vyhřívaná šestisedačková lanovka s bublinou
  • 3 snowparky + U rampa
  • 3 dětské parky
  • 85 kilometrů běžeckých tratí
  • Ski & snb školy a půjčovny
  • sportovní akce
  • ubytování u sjezdovky