Přímořské městečko s vysokým majákem, mořský svět, vodní hladina plná nejrůznějších mořských živočichů a korálů. To vše a mnohem víc nabízí nově zrekonstruovaný Aquapark Babylon ve stylu příběhů Julese Verna!

Největším hitem Aquaparku Babylon je Aquazorbing. Díky speciální, nafukovací, plastové kouli naplněné vzduchem se můžete procházet po vodní hladině. Návštěvníci aquaparku se jej můžou bezplatně vyzkoušet denně od 11:00 do 12:00 hodin a od 16:00 do 17:00 hodin.

centrum Aquapark Babylon v Liberci

Atriovou halu zdobí velkoformátová malba vyprávějící příběh o fantaskním světě, jaký žil v představách lidí 19. století. Obraz spolu s majákem, větrnou elektrárnou a devítimetrovými světelnými varhanami doplnil vnitřní prostor ve stylu tajemné říše kapitána Nema. Můžete se například nechat unášet divokou řekou nebo absolvovat Tarzanovu stezku. Dalším úžasným zážitkem je také jízda adrenalinovým trychtýřem. Teplota vody v bazénech je celoročně 27 – 30°C.

Aquapark Babylon

Od července do srpna je otevřena venkovní terasa s bazénky, trampolínou, možností opalování a překrásným výhledem na horu Ještěd a město Liberec. Návštěvníci mohou také využít sušičku plavek, díky které odpadne tradiční starost o mokré prádlo po odchodu z bazénu. Tuto službu nabízí liberecký bazén jako jediný v České republice. Wellness centrum přináší množství relaxačních možností pro dosažení harmonie těla i duše. Sauny ve stylu antických lázní, solné a bylinkové inhalace, whirpooly, solný důl a další originální zážitky vám zajistí opravdu kvalitní odpočinek a uvolnění.

Sauna a wellness

Klenuté podzemní chodby vás vtáhnou do magického a tajemného světa s pravěkými jeskyněmi včetně s originálními sochami jabloneckého sochaře Stefana Shamilyana. Zahrajete si také adventure golf, který připomíná hru na skutečném golfovém hřišti i s rozličnými terénními nerovnostmi. Na podlaze, napodobující přírodní podmínky, je umístěno 18 herních jamek. Ke hře samotné je třeba holí a golfového míčku. Smyslem hry je dostat golfový míček na doporučený počet úderů do každé jednotlivé jamky. Hole jsou zákazníkům k dispozici k zapůjčení u personálu lunaparku a míček je možné získat za 20 Kč v automatu u vchodu do podzemí.

iQPARK

V Centru Babylon dále najdete například Lunapark s autodromem, kolotoči, houpačkami, trampolínami a horolezeckou stěnu, rodeem na divokém býku a videohrami. Můžete si zde zahrát Laser game v reálných temných suterénních prostorách, dále je zde k dispozici bowling nebo kulečník. U hlavního vchodu se nachází Poker Club Babylon s příjemným prostředím a kvalitním herním zařízením. Pro návštěvníky je připravena nová atrakce, úžasná světelná show s 3D efekty. Show je opravdu jedinečná, první svého druhu v celé České republice.

Zrcadlový labyrint je největší stacionární zrcadlové bludiště na kontinentě aquaparku a je vybavené 120 velkoplošnými zrcadly rozmístěnými po chodbách, jejichž délka dosahuje 200 metrů. Každý den můžete trávit experimentováním a hraním v první české science centrum iQPARK. Zábavu si užijete také v prvním XD Theatru v Česku. Zde za pomoci nejmodernější techniky prožijete vzrušující výlety na cizí planety, do ledových pustin či do hlubin země v kokpitu kosmického plavidla, a to vše téměř na vlastní kůži.

Hotel Babylon

Pokud nemáte možnost vlastního noclehu, můžete se ubytovat přímo v areálu. Aquapark Babylon zajišťuje přespání v luxusním Wellness Hotelu Babylon, jehož hosté mají vstup do aquaparku zahrnut v ceně ubytování po celou dobu návštěvy.

Otevírací doba

Leden – Prosinec

pondělí – čtvrtek: 10:00 – 22:00 hodin

pátek: 10:00 – 23:00 hodin

sobota – neděle: 10:00 – 22:00 hodin

Vstupné

Plné vstupné do Aquaparku Babylon stojí 390 Kč, snížená cena je za 290 Kč a rodinné vstupné činí 1.150 Kč. Uvedené vstupné je jednorázové celodenní a to od pondělí až do čtvrtka.

Více naleznete na www.centrumbabylon.cz